Menu dla dzieci

Nasze przedszkole posiada własną kuchnię, dzięki czemu wszystkie posiłki są przygotowywane na bieżąco. Poniżej znajdziesz tygodniowe menu, które będziemy serwować Twojemu dziecku.

18 - 22 listopada

PONIEDZIAŁEK

śniadanie: płatki ryżowe na mleku (7), szynka wieprzowa, ser biały z miodem (7), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: zupa pomidorowa z ryżem (7,9)

makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, pomidorki koktajlowe (1,7)

podwieczorek: owsianka na kefirze z bananami, borówką i wiórkami kokosowymi (1,7), świeże owoce sezonowe, woda z cytryną

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

 

 WTOREK

śniadanie: omlet ze szpinakiem (3), ser żółty (7), twarożek z pomidorami i bazylią, pasta mięsna (3), mleko z miodem (7), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata czarna

obiad: krem z żółtych warzyw z pestkami dyni (7,9)

strogonow drobiowo- warzywny z kaszą pęczak, sałata ze śmietaną (1,7), kompot

podwieczorek: jabłko zapiekane z serkiem bieluch i żurawiną (7), świeże owoce sezonowe,  woda z cytryną 

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

 

ŚRODA

śniadanie: płatki jęczmienne na mleku (1,7),  pasta z łososiem (3), szynka drobiowa, pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: krem z dyni z chipsami chorizo (7,9)

stripsy z kurczaka w panko z ziemniakami i surówką colesław (1,3), kompot owocowy

podwieczorek: twarożek z warzywami, pumpernikiel (1,7), świeże owoce sezonowe, woda z cytryną

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

CZWARTEK

śniadanie: jajka sadzone ze szczypiorkiem (3), szynka wieprzowa, twarożek z rzodkiewką (7), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), kawa inka (1,7), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: zupa toskańska z cukinią i fasolą (7,9) 

leniwe z masełkiem i bułką tartą, surówka z marchewki i jabłka (1,3,7)

podwieczorek: mleczny shake czekoladowy + brioszka, świeże owoce sezonowe

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

PIĄTEK

śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7), pasztet domowy (1,3), pasta jajeczna (3), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata z cytryną

obiad: francuska zupa cebulowa z grzankami i serem (1,7)

łosoś z pieca z puree buraczano- ziemniaczanym, pieczone warzywa (4), herbata

podwieczorek: kasza manna z musem owocowym (1,7), świeże owoce sezonowe, woda z cytryną

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

Kontakt z nami

ul. Łąki 2a, 05-870 Błonie

Przewiń na górę