Menu dla dzieci

Nasze przedszkole posiada własną kuchnię, dzięki czemu wszystkie posiłki są przygotowywane na bieżąco. Poniżej znajdziesz tygodniowe menu, które będziemy serwować Twojemu dziecku.

Poniedziałek

śniadanie: jajka sadzone ze szczypiorkiem (3), polędwica wiśniowa, pasta jajeczna (7), hummus klasyczny, ser wegański, pieczywo pełnoziarniste (1), masło (7), świeże warzywa, herbata jesienna

obiad: kalafiorowa z ziemniakami i świeżym koperkiem (7)

schab w sosie ajvar z warzywami (7), mix kasz z zieloną soczewicą (1), mizeria (7), kompot śliwkowy

podwieczorek: owsianka na kefirze z bananami i wiórkami kokosowymi (1,7), świeże owoce sezonowe, woda z cytryną

kolacja: kanapki (1,3,7), świeże warzywa, herbata

Wtorek

śniadanie: płatki jęczmienne na mleku (1,7), szynka z piersią indyka, pasta warzywna, ser żółty (7), ser wegański, kawa inka (7), pieczywo pełnoziarniste (1), masło (7), świeże warzywa, herbata na odporność

obiad: krem z żółtych warzyw z curry i pestkami dyni

naleśniki ze szpinakiem, serem feta i dipem czosnkowym (1,3,7), rukola z pomidorkami i sosem winegret,  kompot gruszkowy

podwieczorek: bruschetta z warzywami (1) świeże owoce sezonowe, woda z miętą

kolacja: kanapki z serem (1,7), świeże warzywa, herbata

Środa

śniadanie: omlet z warzywami (3,7), ser biały z miodem (7), ser żółty (7), ser wegański, pieczywo pełnoziarniste (1), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: zupa pieczarkowa z makaronem (1,7)

curry z kurczaka i kalafiora z ryżem, sałata z jogurtem (7), kompot jabłkowy

podwieczorek: słupki warzywne z dipem czosnkowym (7), świeże owoce sezonowe, lemoniada 

kolacja: kanapki (1,3,7), świeże warzywa, herbata

Czwartek

śniadanie: lane kluski na mleku (1,3,7), polędwica sopocka, pasta z awokado (3), serek śmietankowy (7), pieczywo pełnoziarniste (1), kakao (7),  masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: rozgrzewający krem z dyni z imbirem i chipsami chorizo

stripsy z kurczaka w panko z ziemniakami i surówką colesław (1,3), kompot owocowy

podwieczorek: twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem + chrupkie pieczywo (1,7), świeże owoce sezonowe, lemoniada 

kolacja: kanapki z pastą jajeczną (1,3), świeże warzywa, herbata

Piątek

śniadanie: owsianka na mleku (1,7), pasta drobiowa (1,3), pasta z tuńczyka (3), jajka gotowane, pieczywo pełnoziarniste (1), masło (7), świeże warzywa, herbata z cytryną

obiad: tradycyjny rosół z makaronem (1)

penne z łososiem i warzywami (1), pomidorki koktajlowe, kompot owocowy

podwieczorek: kisiel śliwkowy z goździkami i jabłkiem, świeże owoce sezonowe, herbata

kolacja: kanapki (1,3,7), świeże warzywa, herbata

Kontakt z nami

ul. Łąki 2a, 05-870 Błonie

Przewiń na górę