Menu dla dzieci

Nasze przedszkole posiada własną kuchnię, dzięki czemu wszystkie posiłki są przygotowywane na bieżąco. Poniżej znajdziesz tygodniowe menu, które będziemy serwować Twojemu dziecku.

9 grudnia - 13 grudnia

PONIEDZIAŁEK

śniadanie: płatki ryżowe na mleku (7), szynka z indyka, pasta z tuńczyka (3), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: żurek z kiełbasą i jajkiem (1,3,7)

makaron z szynką i zielonym groszkiem, pomidorki koktajlowe (1,7) 

podwieczorek:  kasza manna na gęsto z owocami (1,7), świeże owoce sezonowe, woda z cytryną

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

 WTOREK

śniadanie: omlet z warzywami (3,7), ser żółty (7), serek śmietankowy (7), mleko z miodem (7), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata czarna

obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami (7,9)

pieczone w papryce udziki z kurczaka z mixem kasz i surówka z kapusty pekińskiej (3), kompot 

podwieczorek: owsianka jak snickers (1,5,8), świeże owoce sezonowe,  woda z cytryną 

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

ŚRODA

śniadanie: płatki jęczmienne na mleku (1,3,7), hummus, szynka wieprzowa, pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: krem z cukinii z serem feta (7,9)

zrazy wieprzowe z warzywami, ziemniaki i mizeria (1,3,7), kompot owocowy

podwieczorek: słupki warzywne z koktajlowym sosem (3,7), świeże owoce sezonowe, woda z cytryną

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

CZWARTEK

śniadanie: jajka sadzone ze szczypiorkiem (3), polędwica sopocka, twarożek ze szczypiorkiem (7), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), kawa inka (1,7), masło (7), świeże warzywa, herbata owocowa

obiad: krem z batata i marchewki z chipsami z jarmużu (9)

kopytka z sosem pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty (1,3,7)

podwieczorek: smoothie z pomarańczowych owoców, świeże owoce sezonowe

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

PIĄTEK

śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7), pasztet domowy (1,3), pasta jajeczna (3), pieczywo mieszane żytnio- pszenne  (1), masło (7), świeże warzywa, herbata z cytryną

obiad: zupa zacierkowa (1,3,7,9)

polędwica z dorsza pieczona w greckim sosie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata

podwieczorek: kulki z bieluchem rafaello (7), woda z cytryną 

kolacja: kanapki mieszane (1,3,7), świeże warzywa, herbata

Kontakt z nami

ul. Łąki 2a, 05-870 Błonie

Przewiń na górę